Over ons

De meeste succesvolle ondernemingen starten met een beetje toeval: ze worden geïnspireerd door een mooie droom of toekomstvisie, en ze kunnen maar slagen op de drive en ambitie van een gepassioneerd team.

Het toeval wil dat we met de aankoop van het witte kasteel en aanpalende domein in Linden ook in het bezit kwamen van een kasteelhoeve. Daarin werd jarenlang een bescheiden horecazaak uitgebaat.

Het was onze droom om het kasteeldomein opnieuw in zijn volledige pracht en glorie te herstellen. Op de zuidflank langs beide zijden van de kasteeldreef legden we een wijngaard aan en in de oude kasteelhoeve brachten we een toprestaurant en hippe wijnbistro onder. Daarmee willen we het centrum van Linden de charme geven van de mooie wijndorpen die we van op onze vakanties in het zuiden kennen.

Wij kijken alvast uit naar uw bezoek.
De familie Vandeurzen, Urbain en Jacqueline, Bert en Katrien.

Zonder hulp van derden een mooie wijn op de markt brengen, het is een droom die ik altijd heb gekoesterd.

Daniël Medarts 

Net op dat pad van de passie voor wijn heb ik de familie Vandeurzen ontmoet. Na verschillende gesprekken bood ze mij de kans om iets moois van haar wijnen te maken. Dat ze in deze streek atypische druivenstokken heeft aangeplant, maakt de uitdaging nog mooier. Albarino, Gruner Veltliner, Tempranillo mogen dan toppers zijn in Spanje en Oostenrijk, maar zouden deze pareltjes ook in ons land volledig tot hun recht komen?

Een duidelijk plan, een strikte snoei in de wijngaard, trosreductie en een juiste bepaling van oogst hebben uiteindelijk een verbluffend mooie oogst opgeleverd. Ik ben dan ook terecht fier dat op het mooie eindproduct in de fles. Daarnaast ben ik de familie Vandeurzen bijzonder dankbaar voor hun blijk van vertrouwen.

Daniël Medarts, eigenaar van wijndomein Kitsberg en wijnmaker bij Wijnkasteel Vandeurzen.