Wijndomein

Wijndomein

Een kasteel, tuinen, weilanden en een hoeve
met een uniek horecacomplex

In 2013 kocht Urbain Vandeurzen het kasteeldomein met het kasteel, de 18de eeuwse hoeve en de 11 hectare landbouwgrond naast de kasteeldreef. “Na een lange carrière als ondernemer in de technologiesector droomde ik al langer van iets anders, iets vernieuwends. Meer dan ooit wilde ik de drukte van meetings, luchthavens en hotels compenseren met rust, schoonheid en open ruimte. Dit kasteeldomein heeft ze alle drie”, zegt de nieuwe eigenaar, die al dertig jaar in Linden woont. “Het domein was totaal verloederd. Na een ingrijpende restauratie van vier jaar heeft het een indrukwekkende metamorfose ondergaan.”

Kasteel

Het kasteel zelf werd omgebouwd tot woning met kantoorruimten. Daarbij ging er bijzondere aandacht naar historisch waardevolle elementen zoals het schrijnwerk, de sierpleisters, de vloeren, de schouwmantels en de trappen.

Tuinen

Het historische landschapsplan werd volledig hersteld: de tuinen werden volledig in orde gezet, bomen en struiken werden gesnoeid, en wilde aanplantingen verwijderd.

Weilanden

De 11 hectare grote hellende flanken tegenover het kasteel kijken uit op het centrum van Linden. Ze zijn een zeldzaam stukje open ruimte in een erg verkavelde streek. Omdat de bodem erg geschikt is en de zuidelijk georiënteerde hellingen een echt microklimaat hebben, werden ze getransformeerd tot de tweede grootste wijngaard in Vlaanderen.

De ambitie van dit prestigieus wijnproject is duidelijk: met haar gamma van nieuwe topwijnen moet ‘Zuidflank’ Linden omtoveren tot één van de mooiste wijndorpen van Vlaanderen.

Hoeve

De 18de eeuwse hoeve werd volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een modern, gezellig en uniek horecacomplex met een restaurant en een wijnbistro.

Met zijn grote glaspartijen is de 270 vierkante meter grote keuken vandaag een van de modernste van Vlaanderen.