Wine Walk & Run

WINE WALK & RUN 2022

Op zondag 28 augustus vindt in Linden (Lubbeek) een gloednieuw loop- en wandelevenement plaats: de Wine Walk & Run. Je kan er lopen of wandelen tussen de wijngaarden en door de bossen en genieten van wijndegustaties onderweg en aan de finish.

Beleving staat centraal in dit nieuwe, gezellige sportieve evenement dat de geneugten van het Hageland combineert. Er wordt gelopen of gewandeld door wijngaarden, bossen en velden, nu eens door holle wegen, dan weer met wijdse uitzichten. Onderweg geniet elke deelnemer van enkele kleine wijndegustaties.

Deelnemers kiezen uit 8,5 of 13,5 km lopen of wandelen met start en finish aan de kerk van Linden. Van het Lindenbos gaat het naar het Chartreuzenbos en de velden eromheen. Net voor de finish brengen de deelnemers een bezoek aan het Wijnatelier van Wijnkasteel Vandeurzen. Na die laatste wijndegustatie kan iedereen gezellig nakaarten in de pop-up wijnbar.

Iedereen vindt zijn gading in het parcours: zowel occasionele als meer getrainde lopers en wandelaars. Het glooiende parcours wisselt verharde wegen met bospaden en veldwegen af, maar het wordt nooit een trail. Er is ook geen tijdsopname, iedereen kan dus optimaal genieten. Lopers starten tussen 9u30 en 10u30, de wandelaars tussen 11u en 14u.

Burgemeester Theo Francken kent het parcours (dat letterlijk grotendeels in zijn achtertuin ligt) als geen ander. “Het is fantastisch om hier te lopen of te wandelen. Het bos is zeer goed onderhouden, de wijngaard is schitterend. We zijn al enkele jaren aan het werk om de dorpskern van Linden op te waarderen en deze plek als het wijndorp van het Hageland in the picture te zetten. Dit evenement zal daar zeker toe bijdragen. Ik zal er zelf bijzijn op 28 augustus met familie en vrienden!”

Inschrijven en info kan op de website van Wine Walk & Run